Zo scoor jij de goedkoopste vliegtickets voor jouw vakantie

Op vakantie gaan willen we allemaal wel, het liefst ook een paar keer per jaar. Het is fijn om ergens naar uit te kunnen kijken, en wat is er nou beter om dat te doen dan een heerlijke (zon)vakantie? De meesten zullen nu al bezig zijn met het uitzoeken van waar ze in de zomer heengaan. Maar een vakantie boeken kán best wel duur zijn, terwijl je best veel geld op tickets kunt besparen. Maar hoe en waar vind je nou die goedkope vliegtickets?

Zoeken, scannen en vergelijken

Als je al weet waar je heen wilt gaan, is de tweede stap natuurlijk bedenken wanneer je wilt gaan. De datum kan behoorlijk wat invloed hebben op de prijs van de tickets, maar zelfs de dag kan hier al verschil in maken. Zo is het volgens dit onderzoek goedkoper om op dinsdag te boeken. Vergeet ook niet om je cookies te verwijderen, of nog beter: zoek het via een incognitoscherm. Zo blijf je anoniem en gooien ze niet ineens de prijzen omhoog omdat ze zien dat jij naar een bepaalde reis op zoek bent. Maar er zijn meer handige manieren om goedkope vliegtickets te boeken:

Vergelijkingssites

Het beste wat je kunt doen, is zoveel mogelijk verschillende vluchten vergelijken. En daar heb je behoorlijk wat sites voor! Houd bijvoorbeeld Cheaptickets, Skyscanner en WTC goed in de gaten.

Zoek op prijs

Maakt het je niet zoveel uit waar je heen gaat, maar weet je wel wat je (ongeveer) aan een vliegticket uit wilt geven? Kijk dan eens naar GeniusTravel. Je vult je budget in, kiest de datum en je krijgt een duidelijk overzicht van steden waar je heen kunt gaan. Ideaal!

Tussenstops

Het kan soms behoorlijk wat geld schelen door een (of meerdere) tussenstops te maken. Je bent daardoor wel iets langer onderweg, maar bespaart daardoor wel. Kijk hierbij wel even goed naar de tijd, want het is niet fijn om 24 uur op een luchthaven te moeten wachten natuurlijk.


Bron: Unsplash

Dure zomermaanden

In het hoogseizoen, van juli t/m augustus, zijn vakanties vaak een stuk duurder. Als je niet per se rekening hoeft te houden met schoolvakanties, dan zou ik er vooral voor kiezen om juist buiten het hoogseizoen te reizen. Kijk daarom altijd ook even wat het kost om een maand eerder of later te gaan.

Nieuwsbrieven

Veel maatschappijen of vergelijkwebsites hebben een nieuwsbrief. Schrijf je daarvoor in! Hier kunnen soms behoorlijk goeie deals instaan. En wat dacht je van de KLM werelddeals? Als je een verre reis wilt maken, en dus een duur ticket moet kopen, is het een goed idee om die te kopen tijdens een actie.

Kortingscodes

Websites als Vliegtickets.nl of Cheaptickets.nl maken vaak gebruik van kortingscodes. Zoek via Google naar een code, want het kan toch weer een paar tientjes schelen!

Waar gaat jouw volgende reis naartoe?


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: