Vijf bijzondere bijbaantjes

Nieuwe sneakers, een scooter, de laatste games, make-up en merkkleding; je wil het allemaal hebben. Maar holy cow, wat kost het veel geld! Dus wat ga je doen? Bij je ouders zeuren om een zakgeldverhoging of ga je zelf aan de slag en zoek je een bijbaan?

 

Hier zijn vijf bijzondere bijbanen die jouw gebrek aan cash vliegensvlug oplossen.

 

1: digitale lessen geven aan ouderen 

Bijna iedereen onder de 70 is inmiddels wel meer of min online en redden zich aardig in de digitale wereld. Toch zijn er ook opa’s en oma’s die best meer zouden willen weten over het gebruik van zoekmachines, YouTube of bepaalde software programma’s zoals MS Office. Jij bent als ‘New Millennial’ helemaal op de hoogte. Gebruik je kennis om ouderen online wijzer te maken en zelf een leuk zakcentje bij te verdienen.

 

2: helpen op festivals

Hoewel je onder de 18 geen alcohol mag schenken, zijn er nog genoeg andere klussen op een festival. Vooral voor het opbouwen en afbreken zijn altijd veel extra handen nodig. Het levert niet altijd (veel) geld op, maar wel gratis entree en soms zelfs een backstage-pas.

 

3: figurant

Ben jij helemaal klaar om beroemd te worden? Dan moet je geen figurant worden. Een figurant is namelijk schermvulling net als stoelen, auto’s en kapstokken. Maar figurant zijn kan behalve een leuk bedrag in geld, wel een heleboel leuke ervaringen opleveren. Terwijl je wacht op de set van een film of televisieserie kun je alvast je huiswerk maken, leg je leuke contacten met andere figuranten en kun je ondertussen gluren naar bekende Nederlanders terwijl ze hun werk doen. 

 

4: kistdrager

It’s a dirty job but someone’s got to do it. Wanneer iemand komt te overlijden moet tijdens de uitvaart de kist met het lichaam de zaal in worden gedragen en daarna over de begraafplaats naar het graf worden gesjouwd. Best een verantwoordelijke klus die enige spierballen vereist. De kist laten vallen is namelijk geen optie. Voordeel is dat het verder geen moeilijk werk is en best leuk betaalt.

 

5: eigen klus-bedrijf starten

Ben jij niet te beroerd om her en der klussen voor mensen op te knappen, denk er dan eens over na om je eigen bedrijf te starten als klusser. Niet in de betekenis van loodgieter, monteur of timmerman, maar meer voor hand-en-spandiensten als honden uitlaten, op kinderen passen, de auto wegbrengen en ophalen voor een servicebeurt, een kast uit elkaar halen en naar de milieustraat brengen of het onkruid uit de tuin halen. Zet je dienst op Marktplaats en hang een briefje op bij alle supermarkten in de buurt. Voor je het weet klus je zo een leuk maandsalaris bij elkaar.


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: