Deze banen zijn een stuk bereikbaarder geworden dankzij het internet

Het internet is niet alleen gewoon super chill, het is ook nog eens goed voor je carrière. Er zijn namelijk een hoop banen die door het internet verdwenen zijn, maar ook een hoop die hierdoor juist dichterbij zijn gekomen. Een baan waar je 20 jaar geleden misschien nog veel moeite voor moest doen, heb je nu zo in handen.

1. Model

Het is al vaker gebeurd: iemand post een selfie op internet, en die krijgt zoveel likes dat ze een modellencontract aangeboden krijgen. Vroeger moest je nog alle modellenbureaus af of het geluk hebben om gescout te worden op straat, nu gooi je je foto op internet en je bent zo ontdekt.

Bron: Giphy

2. Zanger

Vooral door YouTube worden jonge (en soms oude) zangers steeds sneller ontdekt. Denk maar aan Justin Bieber, hij zat (waarschijnlijk) gewoon thuis toen-ie ontdekt werd via YouTube. Al die mensen die ‘naar de grote stad’ verhuisden voor hun doorbraak zullen wel jaloers zijn...

Bron: Giphy

3. Kunstenaar

Heb je een mooi schilderij gemaakt en denk je er wel een slaatje uit te kunnen slaan? Gooi ‘m gewoon het internet op! Het barst van de platformen waar je je kunst kunt tentoonstellen en daardoor je naam groot kunt maken.

Bron: Giphy

4. Wereldreiziger

Hoe je dit precies doet, is misschien nog wat moeilijk, maar hoe je het financiert in ieder geval niet. Als je veel bereik hebt op social media kun je een reisbureau benaderen die jou misschien wel willen sponsoren op je reis, in ruil voor wat mentions natuurlijk. Ook kun je natuurlijk als au-pair in verschillende landen werken, iets wat makkelijker te bereiken is door online vacatures.

Bron: Giphy

5. Schrijver

Zelfs Fifty Shades of Grey is begonnen als een online-verhaaltje, maar toen het succes daarvan werd opgemerkt door een uitgever, werd het al snel een bestseller. Wees dus niet bang om een hoofdstuk online te zetten, wie weet wordt het wel duizenden keren gelezen? Nooit geschoten is altijd mis.

Bron: Giphy


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: