5 studenten delen hun beste tips voor het hospiteren voor een kamer

Al sinds mijn zestiende roep ik keihard: “Ik ga zo snel mogelijk het huis uit”. Maar in het kader van: ‘veel zeggen, weinig doen’, kwam het er niet van. Ik had het geluk dat een vriendin van mij een huisje beschikbaar had, dus zes jaar later zit ik (zonder veel moeite) in een huis in het centrum van Utrecht. Maar dit gaat helaas niet voor iedereen zo makkelijk.

Omdat je weken kunt verdwalen op kamer zoekwebsites en wel tig keer zonder succes kan hospiteren, ben ik binnen mijn vriendenkring op zoek gegaan naar tips, zodat jij hopelijk ook iets sneller aan een kamer komt. Want je moet onthouden: uiteindelijk vind je die kamer écht wel, het is simpelweg een kwestie van geduld, tijd en doorzettingsvermogen. :-)

1. Tisha (19) hospiteerde zo’n tien keer voor een kamer
“Sommige mensen zijn heel lief in het afwijzen, maar anderen kunnen écht heel bot zijn. Een ding is zeker: je zelfvertrouwen loopt iedere keer wel weer een flinke deuk op. Toch waren mijn hospiteeravonden over het algemeen altijd wel gezellig. Ik heb wel eens echte horrorverhalen gehoord. Zo moesten er bijvoorbeeld 40 meisjes in één kamer hospiteren op Idols-stijl. Ik denk dat de eerste indruk het belangrijkst is. Ik probeerde altijd bij binnenkomst de kennismaking zo goed mogelijk te laten verlopen. En een flesje wijn meenemen wil ook altijd wel helpen.”

2. Agnès (28) had de situatie iets anders ingeschat
“Ik dacht: ‘ik ga gewoon even bij een kamer kijken’, dus nam ik gezellig een vriendin mee. Uiteindelijk was dit hartstikke ongemakkelijk, omdat ik tijdens het hospiteren de enige was die iemand bij me had en daardoor heel onzeker overkwam. Nadat de hospiteeravond afgelopen was, werd ik dan ook gebeld dat ik het om die reden niet was geworden”. Neem dus vooral niet meer dan jezelf mee op zo’n avond.


Bron: Giphy

3. Simone (22) woont nu in haar vijfde studentenkamer
“Ik ben inmiddels vijf keer verhuisd. Mijn eerste kamer was een tijdelijke kamer. Het was klein, duur en de huisbaas stond vaak onaangekondigd in huis. Genoeg redenen om verder te zoeken. Ik schreef me in op Kamernet en heb drie weken lang ontzettend fanatiek berichten gestuurd. Ik werd bij wat kamers uitgenodigd, en bij de tweede keer hospiteren was het raak. Ik heb daar fijn gewoond, maar helaas werd het verkocht. Hetzelfde geldt voor het huis waar ik daarna in woonde. Nu heb ik een kamer voor onbepaalde tijd via Facebook gevonden. Bij de hospiteeravond had ik er al meteen een goed gevoel bij.”

Simone haar tips voor het vinden van een kamer:

  • Laat iedereen weten dat je een kamer zoekt, zet het ook op je Facebookpagina. Via via gaat het vaak makkelijker, dan heb je ook een grotere kans dat je niet hoeft te hospiteren.
  • Zorg ervoor dat je zeer actief bent op Facebookgroepen en op Kamernet. Met zeer actief bedoel ik dan ook dat je er dagelijks bovenop moet zitten. Je bent niet de enige die onderdak zoekt in een grote stad.Bron: Giphy

4. Tess (22) hospiteerde twaalf keer voor een kamer
“Ik ben ongeveer vijf weken bezig geweest met zoeken. Per week had ik zo’n twee, drie of soms vier hospiteeravonden. Het kostte ontzettend veel tijd. Op sommige momenten twijfelde ik ook aan mezelf. Kon ik niet méér doen? Kon ik niet nóg leuker zijn? Maar aan de andere kant was de kans om gekozen te worden zo klein, dat ik mezelf ook niet gek moest laten maken. Gelukkig heb ik nu wel een kamer gevonden. Ik had gevatte opmerkingen en het was een gezellige avond. Je moet niet overdreven je best doen, want dat houd je toch niet vol als je er eenmaal woont. Mijn tip is echt om op heel veel kamers te reageren en overal langs te gaan, dan heb je de meeste kans op een leuke kamer!”

 

5. Tom (23) houdt regelmatig een hospiteeravond
“Het is belangrijk om gewoon lekker normaal te doen. Ga vooral niet overdreven cool doen, we zijn gewoon mensen, dus dat is niet nodig. Wat misschien ook een handige tip is: praat over series. Grote kans dat je eventuele toekomstige huisgenoten ze ook kijken, dus daar scoor je punten mee!”


Bron: Giphy

Bron: ondertussen.nl


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: