4 manieren om je spaarrekening naar een hoger level te tillen

Niemand houdt echt van sparen. Het liefst laat je je geld rollen en ga je helemaal los met nieuwe spulletjes, lekker eten en leuke reisjes. Maar ja, het is wel ontzettend belangrijk en dat weet jij stiekem ook wel. Het is alleen zo verdomd moeilijk, dus ook al heb je vaak het voornemen dit jaar toch echt elke maand geld opzij te zetten, komt er vaak toch niet van.

 

  1. Gebruik de 50/15/5 regel

"De grootste fout die jonge mensen vaak maken, is geen plan hebben voor hun geld. Een simpel plan om mee te beginnen is de 50/15/5 regel. 50 procent van je inkomen is voor de essentiële dingen zoals eten, de huur van je kamer, een eventuele auto of scooter etc. De volgende 15 procent gaat naar je pensioen of gewoon 'voor later'. En de laatste 5 procent is voor eenmalige uitgaven op korte termijn. Bijvoorbeeld dat weekendje weg."

 

 

  1. Maak budgetten

Nu je dus een mooi plannetje hebt liggen, is het tijd om die budgetten strak te maken en je er aan te houden. Hier kun je het beste een app voor downloaden. Er zijn genoeg van dit soort apps, zoals Mint, GoodBudget, Mvelopes, Spendee en Pocket Expense. Hiermee wordt het heel makkelijk om alles bij te houden en je er dus aan te houden.

 

  1. Bereid je voor op noodgevallen

Je weet nooit wat er kan gebeuren. Misschien verlies je wel je baantje, misschien ontploft je wasmachine, wie weet. Je bent misschien goed voorbereid met je budgetten en je plan, maar goed voorbereid zijn op noodgevallen is ook altijd slim. Maak daarom een spaarpotje voor noodgevallen, die ongeveer drie tot zes maandsalarissen bevat. Zo ben je altijd voorbereid voor het ergste.

 

 

  1. Begin alvast aan je pensioen, ja, nu al

Je denkt misschien dat het nog vroeg is voor je pensioen, maar hoe eerder je begint, hoe beter. Geloof me, daar ga je later heel veel plezier van hebben. Zie een klein deel van je geld apart zetten gewoon als een deel van je maandelijkse lasten. Zet het vooral ergens waar je het niet dagelijks ziet, dan kom je ook niet in de verleiding het eraf te halen.

 

 

Bron: Ondertussen.nl

 

 

 

 


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: