Zo lees je straks óók vijf boeken thuis, in plaats van alleen op vakantie

Ik vind dat er niets lekkerder is dan een boek lezen, opgerold op het hoekje van – of juist languit op – de bank, kopje thee erbij. In theorie dan, want in werkelijkheid lees ik amper een boek. In werkelijkheid zit ik op dat hoekje van de bank naar een schermpje te kijken. Behalve als ik op vakantie ga. Dan prop ik mijn hele koffer vol met boeken en die gaan dan ook echt allemaal uit. Hoewel ik lezen heel chill vind, is het toch moeilijk om in het dagelijks leven tijd vrij te maken. “Ik heb het te druk om te lezen”, zeg ik vaak, terwijl ik wel tijd heb om een avond diehard series te kijken. Zelfs als ik voor mijn werk een uur met de trein moet reizen, verkies ik vaak mijn telefoon boven een boek. Tijd voor verandering dus!

Lezen is goed voor je
Naast dat lezen ontzettend chill is, is het ook nog eens goed voor je. Geen grapjes. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat mensen die veel lezen langer leven. Waarom is niet onderzocht (het zal wel met het type mens te maken hebben), maar als je meer dan drie uur per week leest heb je 17 procent minder kans om dood te gaan in de komende twaalf jaar. Ze leven gemiddeld zo’n twee jaar langer. Goede reden om dat boek op te pakken toch?


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: