Verbeter je concentratie en doe meer werk in minder tijd om geld te besparen

Tegenwoordig zijn we allemaal veel te druk met van alles. Te druk om af te spreken met vrienden, te druk om huiswerk te maken en te druk om aan een nieuw project te kunnen beginnen. Of dat allemaal zo goed is, betwijfel ik. Maar ik denk wel dat dit ‘altijd maar druk zijn’ iets is om eens wat meer aandacht aan te besteden. Altijd druk zijn, is namelijk hartstikke vermoeiend.

Je hebt maar 24 uur per dag en die wil je natuurlijk zo goed mogelijk benutten. En daar komt ook nog eens bij dat als je wat productiever bent op een dag, je ook behoorlijk wat geld kan besparen, want: tijd = geld. En zo kan je dat het beste aanpakken:

 

Work hard, play hard
Het is belangrijk om je tijd goed in te plannen. Werk in de tijd die je gepland had om te werken dan ook keihard om ervoor te zorgen dat je daarna weer kunt ontspannen. Want als je weet dat je straks iets mag doen waar je naar uit kunt kijken, dan is het ook een stuk makkelijker om hard door te werken.

Bron: Giphy

Werk in tijdsblokken
Niemand kan een hele dag, of zelfs maar een hele ochtend volledig productief werken. Het is daarom verstandig om te werken in tijdsblokken. Neem bijvoorbeeld een blok van 90 minuten en zet in dit tijdsblok je telefoon uit zodat je ongestoord door kunt werken. Geef jezelf na de 90 minuten een blok van bijvoorbeeld 45 minuten om alle binnengekomen berichten te beantwoorden, zodat je daarna weer helemaal gefocust aan de slag kunt.

Zorg voor zo min mogelijk afleiding
Zoals ik net al zei, is het handig om je telefoon uit te zetten als je productief wilt werken. Maar dat is natuurlijk niet de enige stoorzender die je hebt. Ook op je laptop komen waarschijnlijk heel wat dingen binnen die jou kunnen afleiden. Wat dacht je van een nieuw bericht op Facebook, een tweet of een mailtje? Zet je berichtgeving gewoon helemaal uit zodat je aan een stuk door kunt werken. Volgens onderzoek kost het je gemiddeld 20 minuten kost om weer gefocust verder te kunnen werken. En tijd is geld natuurlijk, dus wil je niet afgeleid worden!

Check je mail op bepaalde tijdstippen
Als je een drukke baan hebt, krijg je waarschijnlijk heel wat mails per dag binnen. En dat zorgt ervoor dat je behoorlijk snel afgeleid kan zijn. ‘Even snel de mail beantwoorden tussendoor’ gaat dus niet echt op. Want dat betekent dat je continu afgeleid wordt en dus langer bezig bent met je werk. Kijk daarom op bepaalde tijdstippen naar je mail, dan heb je dit binnen no time gedaan en heb je daar dus geen dagtaak meer aan.

 

Bron: Giphy


Bron: ondertussen.nl


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: