Terug naar school zonder last te hebben van een vakantiedip

Begin jij deze of volgende week ook weer met school? Dat zal wel even wennen zijn.. Want na een lange tijd genieten van zo min mogelijk doen, moet je nu weer hard aan de bak. Veel mensen hebben last van een dip als ze net terug komen van vakantie en meteen weer aan de slag moeten. Je hebt dan al snel het gevoel dat je nooit bent weggeweest en wel weer een vakantie kan gebruiken. Begrijpelijk, maar helaas is dat niet voor iedereen meteen weer mogelijk.

 

 

Giphy.com

Er zijn gelukkig wel een aantal andere dingen die tegen een dip helpen:

1. Begin rustig aan
Als je net terug bent van vakantie, ben je vaak nog helemaal in de vakantiemodus. Probeer daarom niet meteen te gaan stressen om school en doe het gewoon rustig aan als je net terug bent. Ruim je koffer een dag later pas op, het normale leven komt daarna weer.

 

 bron: Unsplash

 

2. Doe zoveel mogelijk dingen die je in je vakantie ook deed
Schijnt het zonnetje? Pak je kans en geniet er nog even van voordat je drukke schoolleven weer begint. Ben je net terug van vakantie en heb je nog helemaal geen zin om te koken? Bel vrienden op om gezellig samen in het park te picknicken!

 

3. Ga aan de slag met je vakantieherinneringen
Waarschijnlijk heb je ontzettend veel prachtige vakantiefoto’s gemaakt. Als je hier naar terugkijkt, is de kans groot dat je je weer even net zo gelukkig voelt als hoe je je op dat moment voelde. Probeer dat gevoel vast te houden en doe daarom iets leuks met je vakantieherinneringen. Maak een mooi foto-album of hang de foto’s aan je muur.


bron:Unsplash

 

4. Accepteer de gevoelens
Je kan natuurlijk in de vakantiedip blijven hangen, maar uiteindelijk heeft niemand daar iets aan. Op een gegeven moment moet je gewoon accepteren dat het leven weer verder gaat en dat je weer je best moet doen op school. Zie het als een nieuw begin voor een nieuwe periode.

 

5. Ga naar buiten
Het is nu nog mooi weer en daar kun je nog zoveel mogelijk van genieten natuurlijk! Als je moet vergaderen met je projectgroepje, doe dit dan lekker buiten. Ga naar het park of zoek een fijn terras op.

 

6. Plan een volgende trip
Uit onderzoek blijkt dat voorpret bijna net zo belangrijk is als de vakantie zelf. En wat kan je doen om die voorpret weer te krijgen? Juist, gewoon een volgende vakantie plannen. Met dit gevoel heb jij weer iets om naar uit te kijken en kan je er voorlopig weer even tegenaan!


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: