Problemen met leren voor de tentamens? Hier 9 tips om jou aan het werk te krijgen!

Ken je dat gevoel dat de tentamens steeds dichterbij komen en je nog helemaal niks gedaan hebt? Je raakt steeds meer in de stress en krijgt daarmee alleen nog maar minder zin om te leren. En van uitstel komt afstel, zeggen ze wel eens. Straks zit je daar in de tentamenzaal en weet je geen enkel antwoord. Om dat te voorkomen hebben we voor jou 9 handige tips opgesteld om die tentamens te rocken:

 

 1. Ruim je kamer op voordat je gaat leren. Leren in een opgeruimde en overzichtelijke kamer, geeft al gauw meer rust en overzicht in je hoofd
  Foto : Tumblr/sheknows
 2. Maak een afspeellijst met muziek waar jij rustig van wordt. Wanneer je een sfeer creëert, waarin jij je op je gemak voelt, zul je makkelijker door kunnen leren.
  Foto : Tumblr/tuneup-media<
 3. Ben je nog niet scherp? Neem een bak koffie. In koffie zit cafeïne en dat houdt je lekker wakker en scherp.
  Foto : Tumblr/relaximhilarious
 4. Maak van tevoren een goede planning en plan ook pauzes in. Wanneer je een duidelijke planning maakt van wanneer je wat gaat doen en wanneer je tijd voor jezelf hebt, heb je een duidelijk overzicht en kun je ook uitkijken naar je volgende pauze.
  Foto : Tumblr/ircprep
 5. Maak een samenvatting voor jezelf. Zo onthoud je beter wat je hebt gelezen en hoef je niet alles 100x door te lezen. Tip: Lees eerst alles één keer door en markeer dan de dingen die je belangrijk vindt.
  Foto : Tumblr/dreamingaboutuni
 6. Lees je teksten voor 30 minuten en schrijf dan op wat je hebt onthouden. Zo kun je goed bekijken wat minder goed is blijven hangen en kan je daar meer aandacht aan besteden.
  Foto : Tumblr/idk-what-name-i-shoud-choose
   
 7. Zet je telefoon op vliegtuigstand als je gaat leren. Zo weet je zeker dat je niet continu zal worden afgeleid door je telefoon.
  Foto : Tumblr/insight-jd
   
 8. Installeer een social media blocker op je pc. Deze zorgt ervoor dat je een beperkte tijd niet op social media kan, zodat je in rust kan leren. Zie bijvoorbeeld Anti-Social.
  Foto : Tumblr/myinnermostdream
 9. Kun jij je thuis niet concentreren? Sluit je dan op in de bibliotheek of op school. Dan heb je niet het idee alsof je de enige op de wereld bent die aan het leren is en voel je een sociale druk om te leren.
  Foto : Tumblr/books-to-love

 

Met deze tips ga jij het zeker halen, pak ze tijger!

 

Bron : Ondertussen.nl

 
 

Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: