Je middelbareschooltijd afronden hoeft op deze manier geen probleem meer te zijn:

Je middelbareschooltijd is een groot deel van je leven, een tijd waarin je gevormd wordt tot wie je (waarschijnlijk) zal worden, waar je vrienden voor het leven maakt en waar je de meest belangrijke keuze van je leven moet maken. Maar aan al dit leuks komt natuurlijk ook een einde. Voor sommigen is dat na vier jaar, voor andere vijf, zes en soms zelfs zeven jaar. Maar hoe sluit je dan deze belangrijke periode van je leven af? Het examenfeest is natuurlijk al een geweldige manier, maar je kunt nog zoveel meer leuke dingen doen!

1. Maak een boekje van al je mooie herinneringen

Op sommige scholen wordt er al een soort examenboekje uitgedeeld met foto’s van de eindexamen-kandidaten met een tekstje erbij. Maar dit kun je natuurlijk ook zelf doen én het nog persoonlijker maken. Maak bijvoorbeeld een boekje waar je al je mooie herinneringen in zet. Of, als je van school zo’n boekje krijgt, vraag dan aan wat klasgenoten of ze er iets in willen schrijven. Zo heb je altijd iets persoonlijks om in terug te kijken!

Bron: Giphy

2. Organiseer een kampvuur

Als je de periode echt, maar dan ook echt wil (kan) afsluiten, is het leuk om een groot kampvuur te organiseren met vrienden en klasgenoten. Je kunt bijvoorbeeld oude schriften of werkstukken (als je die niet wilt bewaren) op het vuur gooien. Let wel op dat je geen boeken of dingen verbrand die je nog nodig hebt! En regel wat marshmallows ;).

Bron: Giphy

3. Houd een geslaagd-feestje

Vaak organiseren scholen (of leerlingen) al een examenfeest, maar een extra feestje met je vrienden kan nooit kwaad. Daarbij worden examenfeesten vaak voor de uitslag georganiseerd en kun je jouw feestje na de uitslag plannen. Dan is iedereen natuurlijk extra blij! En de gezakte mensen kunnen op deze manier opgevrolijkt worden.

Bron: Giphy

4. Ga op vakantie

Een vakantie is de perfecte afsluiting voor je schoolperiode. Of het nou een twee-daagse camping op Texel is of een week in Spanje, je kunt even relaxen en dat is juist belangrijk.

Bron: Giphy

5. Bereid je voor op je nieuwe opleiding

Nu je al je oude schriften hebt verbrand of weggegooid, is het tijd om mooie, nieuwe spulletjes te kopen! Ga met een groep vrienden de stad in en koop allerlei nieuwe dingen die je nodig hebt om meteen te knallen op je nieuwe opleiding. Hier hoort natuurlijk ook een spiksplinternieuwe outfit bij. Zo maak je een goede eerste indruk wanneer je back to school

Bron: Giphy


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]
Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: