6 tips om jezelf door de laatste weken school te slepen

De laatste paar weken school zijn altijd het zwaarst. Het liefst wil je er gewoon vanaf zijn, lekker genieten van het prachtige weer en doen waar je zelf zin in hebt. Maar wat moet, dat moet. Maar dat betekent niet dat het altijd even makkelijk is om jezelf te motiveren voor de moetjes. Zeker niet als je bijvoorbeeld vrienden hebt die net examens hebben gedaan en wel al vakantie hebben.

Daarom wat tips om flink gemotiveerd te blijven. Zodat jij de laatste paar weken met succes doorstaat, en daarna écht kan genieten van je vakantie.

1: Begin met het meest logische: jezelf

Als hardwerkende scholier wil je het soms nog wel eens vergeten, maar goed eten en slapen is essentieel om gemotiveerd te blijven. Dus voordat je naar tips en tricks zoekt, zorg eerst voor jezelf. Het maakt een wereld van verschil.

2: Ga over je dagelijkse routine

Je weet zelf heus wel wanneer je het best werkt. En vaak is dat niet meteen na school, ook al wil je dat wel heel graag. Maak dus een mooie planning voor je dag en plan dingen als huiswerk in op tijden waarop je weet dat je altijd goed kan werken. Bovendien kom je dan vanzelf in dit ritme, waardoor het nog makkelijker is om jezelf aan dat vervelende werk te zetten. Vergeet ook je ochtenden niet, want een dag goed beginnen is al het halve werk.


Bron: Pexels

3: Maak een plan en deel dat op in kleine delen

Hoe goed voelt het om iets af te hebben? Geweldig toch? Maak daarom een plan voor wat je af wil hebben, en deel dat op in kleine delen. Kleine overwinningen, zeg maar. Zo heb je telkens een kleine stap die je kan gaan doen, en dat is een stuk motiverender dan zo’n groot blok. Uiteindelijk los je het op door stappen vooruit te zetten.

4: Beloon jezelf

Je mag jezelf gerust belonen als je iets hebt gedaan, hoe klein het ook is. Dan heb je dus iets om voor te werken. Iets wat je waarschijnlijk leuker vindt dan school.


Bron: Pexels

5: Zoek lotgenoten

Je bent niet de enige die het zwaar heeft. Ga daarom op zoek naar mensen die ook moeite hebben met gemotiveerd blijven. Samen sta je sterk.


Bron: Pexels

6: Ga op zoek naar nieuwe muziek

Muziek is de makkelijkste manier om jezelf te motiveren. Je hebt waarschijnlijk al je nummers in je Spotify al duizend keer gehoord, dus hoog tijd om tijd in te plannen waarin je op zoek gaat naar nieuwe muziek. Het wordt de nieuwe soundtrack van de laatste paar weken school. Zo kun je met topmuziek de rest van de tips eenvoudig toepassen.


Bron: Giphy

 

Bron header.png: Pexels


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: