5 redenen om juist wel een museum te bezoeken

Een museum klinkt misschien saai, maar wist je dat niet elk museum saai hoeft te zijn? Er zijn namelijk heel wat musea die juist super leuk zijn. Tegenwoordig richten musea zich steeds meer op jongeren en hoef jij je dus al helemaal niet meer te vervelen als je met je moeder/vader/opa/oma/verre neef naar het museum ‘moet’. Er wordt zelfs een Museumnacht georganiseerd die vooral leuk is voor jongeren. Nog niet overtuigd? Check dan deze vijf redenen en misschien ga jij dan binnenkort zelfs een keertje samen met een vriend(in)!

1. Je leert nieuwe dingen
Als je niet goed weet waar je heen moet gaan in een museum, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een tour te doen. En als je dan nog een beetje op let, leer je hier ook nog eens hartstikke veel van. En met die kennis kun je weer een beetje opscheppen bij je familie. ;-)

bron: Pexels

2. Je kunt de tentoonstelling van jouw favoriete artiest in het echt bekijken
Als je fan bent van een bepaalde artiest, dan is het natuurlijk wel zo leuk om zijn of haar tentoonstelling te zien. Maar dat is niet de enige reden voor een bezoekje naar het museum natuurlijk. Want juist door naar voor jou onbekende artiesten te kijken, kun je weer geïnspireerd raken. En dat is wel zo leuk natuurlijk.

3. Je kunt er een weekendje weg aan vastplakken
Als je naar een bepaald museum wilt om een kunstenaar te zien, maar dit museum is aan de andere kant van Nederland (of de wereld), dan is dit natuurlijk een goede reden om er een weekendje weg van te maken. Zoek vrienden die hier ook heen willen en je hebt een goed excuus voor een heerlijk weekend!

4. Je krijgt bij veel musea korting als scholier/student
En dat is natuurlijk een goede reden om gewoon heen te gaan. Wie weet vind je het helemaal niets, maar de kans is er om eens flink geïnspireerd te raken van alles wat te zien is in dit museum. En dat is natuurlijk het proberen waard!

5. Het is weer eens iets anders dan de hele dag op de bank hangen
Natuurlijk is er niets mis met het feit om de hele dag in op de bank te hangen, maar het is ook wel eens lekker om in de avond moe te zijn omdat je zoveel leuke dingen hebt gedaan of gezien. En een bezoekje aan een museum kan echt geen kwaad.

 bron: Unsplash


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: