7 tips voor originele carnavalskostuums

Het is weer tijd voor het feest der feesten: carnaval. Het verkleedfestijn dat al tientallen jaren in het zuidelijke deel van het land gevierd wordt, vindt ook steeds meer z’n weg naar het noorden. Maar al die politieagenten, cowboys en zusters hebben we ondertussen wel gezien. Het is dus tijd voor iets originelers, maar laten we het niet te moeilijk maken. Na vijf dagen gehos en gefeest verdwijnt het toch weer in de prullenbak. Sterker nog, na één dag is het eigenlijk al zover. Dus hier heb je een aantal kostuums die niet alleen weinig moeite kosten, maar ook nog eens origineler zijn dan elk willekeurig gekocht pak.

1  Maak het jezelf comfortabel met je pyjama

Trek gewoon je meest opzichtige/lelijkste pyjama uit de kast. Voeg daar wat oude sloffen aan toe en tadaaa. Neem desnoods nog een teddybeer mee zodat je vervelende mensen een plof op hun neus kan geven. Vergeet die niet met een touw aan jezelf vast te maken, anders ben je ‘m binnen vijf minuten kwijt.

Bron Flickr/Jeroen Moes

2 Kijk naar het nieuws

Als je sowieso iets origineels wil voor dit jaar, kijk dan naar het nieuws. Wie of wat is nu actueel? Dat even namaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Donald Trump? Zoek een goedkoop zwart pak, een rode stropdas en de lelijkste blonde pruik die je kan vinden.

Bron Flickr/Niels Veeneman

3 Voor mannen: trek een jurk aan

Behalve dat het ontzettend comfortabel is (lekker luchten), is het iets wat je normaal nooit zou doen. Perfect voor carnaval dus. Beetje make-up erbij als je echt voor de volle 100% wil gaan en je ziet er geweldig uit. Het zorgt ongetwijfeld voor mooie openingszinnen.

Bron Fickr/Teymur Madjderey

4 Trek je sportkleding aan

En dan bedoel ik niet je fitnesskleren, ook al is daar ook niets mis mee. Doe bijvoorbeeld het tenue van je voetbalteam aan. Sowieso dat niemand je na kan doen en bovendien laat je een beetje clubtrots zien. Vergeet niet je outfit na afloop goed te wassen, want je moet er tenslotte nog in sporten.

5 Houthakker

Misschien niet het aller origineelste idee, maar wel simpel en belangrijker: lekker warm. Met carnaval is het vaak nog best wel koud, dus je moet wel zorgen dat je het warm genoeg hebt. Daarom houthakker. Spijkerbroek, een dik geruite blouse/overhemd en als kers op de taart een gebreide baardmuts die je werkelijk in elke party- of cadeauwinkel kan vinden.

6 Ga verkleed als groep

Als groep heb je meer vrijheid en kun je op elkaar inspelen. Bovendien kun je nog veel gekkere en dommere dingen doen. Want als iedereen het doet, mag jij het ook.

7 Trek gewoon de raarste dingen over elkaar aan

Eigenlijk hoef je ook helemaal niet moeilijk te doen of goed na te denken. Pak gewoon een hoop rare kleren in felle kleuren en trek ze over elkaar aan. Het is tenslotte carnaval, je bent er voor het feest. 


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Ook interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: