Met deze tips wordt iedereen een flirt-kampioen

Flirten: de één is er een kei in, de ander wordt rood, gaat stotteren en kan geen oogcontact maken als het erop aankomt. Als je niet goed bent in flirten, kan dat soms nog best een probleem zijn, ook voor je zelfvertrouwen. Dit komt omdat tijdens het flirten je zelfverzekerdheid een boost krijgt, dus des te langer je het door kunt laten gaan, hoe beter! Maar zelfs als je ‘s werelds slechtste flirter bent, hoef je je met deze tips geen zorgen te maken.

1. Herken flirt-tekenen

Het lastige aan flirten is vaak het inschatten of de ander jou ook wel leuk vindt. Door de lichaamstaal van de ander of de antwoorden die ze geven kun je er gelukkig wel snel achter komen. Als ze bijvoorbeeld alleen “ja” en “nee” antwoorden en met hun armen over elkaar staan, vinden ze je waarschijnlijk niet zo leuk. Maar leunen ze een beetje naar je toe, maken ze veel oogcontact en lijken zij ook heel geïnteresseerd in jou? Dan zit je waarschijnlijk wel goed.

bron: Giphy

2. Wees positief

Dit is een van de belangrijkste tips: laat zien dat je blij en enthousiast bent, dat heeft altijd al een positief effect op degene waarmee je flirt. Open het gesprek bijvoorbeeld met: “Vind je het ook zo leuk hier?” Of geef ze een complimentje, daar wordt iedereen blij van! Probeer wel origineel te zijn, dus niet: “Wat zie je er leuk uit!” Maar probeer iets te kiezen dat zij ook als ‘uniek’ zullen herkennen en niet iets wat je zomaar tegen iedereen zou kunnen zeggen, want dat merken ze.

bron: Giphy

3. Spiegelen

Mensen vinden het leuk als je ze nadoet (tot op een zekere hoogte dan), omdat ze zichzelf zo in jou herkennen en zich meer op hun gemak zullen voelen. Je hoeft niet elke beweging die zij doen na te doen - dat is ook heel irritant - maar door bijvoorbeeld dezelfde houding aan te nemen of dezelfde stopwoordjes te gebruiken. Ze zullen het vaak niet merken, maar het wekt onbewust toch een fijn gevoel bij ze op.

bron: Giphy

4. Wees niet te direct

Een platte “jij bent leuk” werkt veel minder goed dan een subtiele, grappige woordspeling waarin je eigenlijk hetzelfde zegt.

bron: Giphy

5. Wees jezelf

Als je van jezelf al een beetje verlegen bent en je dit tijdens het flirten (bij alles eigenlijk) probeert te veranderen, prikken mensen daar zo doorheen. Maar ook door als extraverte praatpaal opeens te veranderen in een timide, stil persoon maak je niemand blij. Als je flirtpartner je pas leuk vindt als je jezelf verandert, zijn ze sowieso niet goed voor je.

bron: Giphy


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: