De do’s en dont’s van Tinderdaten

Goeie kop maar rare profieltekst, foto waar overduidelijk ex vanaf is geknipt, alle foto’s zijn alleen maar van auto’s en een quote van internet.

Swipe je naar links of naar rechts?

Tinder is superleuk als je op zoek bent naar een date. Je scrolt door rijen en rijen potentiële kandidaten, rekent genadeloos af met types waarvan je denkt: “Hell no!” zonder dat ze er last van hebben en de leukerds zet je netjes apart in de hoop op een match.

Toch zijn er een aantal zaken belangrijk om rekening mee te houden om veilig te Tinderen en de kans op horror-dates te verkleinen.

 

Do’s:

Laat genoeg zien, maar niet teveel

Een beetje uitdagend op de foto is prima maar teveel vlees kan leiden tot verkeerde verwachtingen. Hou de verpakking om het cadeautje tot de juiste persoon langs komt om het uit te mogen pakken.

Wees origineel en interessant

Het maakt je leuker wanneer je echt iets te vertellen hebt over jezelf. Dat je spontaan bent is niet echt heel specifiek; dat je dol bent op spekkies en niet kunt scheelkijken wel. Vertel iets grappigs over jezelf waardoor mensen meer over je te weten willen komen. Hou het wel luchtig en casual. De echt persoonlijke informatie bewaar je voor later als je iemand wat beter hebt leren kennen.

Zorg dat duidelijk is wat je intentie is

Tinder wordt door veel mensen gezien als een vleeskeuring voor snelle contacten die gericht zijn op seks. Toch zijn er ook genoeg voorbeelden van mensen die elkaar op Tinder ‘ontmoet’ hebben en al jaren samen zijn. Het kan echter misgaan wanneer beide partijen verschillende intenties hebben. Als iemand bijvoorbeeld FWB op zijn/haar profiel heeft staan, zoekt die persoon naar een ‘friend with benefits’. ONSO betekent ‘One Night Stand Only’.  Als je op zoek bent naar een relatie, zet dit dat duidelijk in je profiel. Dit voorkomt vervelende misverstanden tijdens de eerste date.

 

Dont’s:

Swipe niet te snel

Het is heel makkelijk om met 1 blik op de eerste profielfoto te bepalen of die persoon het helemaal of juist helemaal niet is. Als je er echter goed over nadenkt, kun je iemand natuurlijk niet beoordelen op een foto. Neem even de tijd de foto’s goed te bekijken en de profieltekst te lezen. Wat laat deze persoon zien van zichzelf? En wat vind jij daar zo leuk of juist zo stom aan. Wees een beetje kritisch maar geef ook eens iemand een kans die misschien niet 100% perfect is.

Doe je niet anders voor dan je bent

Niets is vervelender dan tijdens de eerste date te ontdekken dat iemand totaal anders is dan op zijn/haar profiel. Als je wat zwaarder bent dan gemiddeld, probeer dat dan niet te verbergen op je foto. Dat gaat je namelijk ook niet lukken als je elkaar gaat ontmoeten. Als je zegt dat je humor hebt, vraag je dan af waar dat uit blijkt? Kan je mensen regelmatig aan het lachen maken of vind je vooral jezelf erg grappig. Zelfs als je niet op zoek bent naar een lange relatie, is het wel zo netjes om je potentiële date een eerlijk beeld te geven over wat hij of zij mag verwachten.

Wacht niet te lang met reageren.

Je hebt een match! Leuk en een beetje eng. Want wat nu? Vaak is de ongeschreven regel dat degene die de match maakt, degene is die een gesprekje begint. Dat doet echter niet iedereen. En zo liggen veel matches maar een beetje te verstoffen omdat niemand iets durft te zeggen. Trek dus de stoute schoenen aan en stel de ander een leuke originele vraag. Begin bijvoorbeeld met “Heb je wel eens een gebakken sprinkhaan gegeten? En zo ja, was dat lekker?” of “De twee leukste mensen op internet hebben elkaar gevonden. Wat gaan we nu doen?” Complimentjes doen het ook goed: “Heb je enig idee hoe lang ik naar links heb moeten swipen voor ik jou eindelijk vond?” of “Als je in het echt net zo mooi bent als op je profielfoto, moet ik echt even slikken voor ik je gedag durf te zeggen.”

 


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: