4 tips om liefdesverdriet te verwerken

Liefdesverdriet is van alle culturen en tijden en bijna iedereen heeft het wel eens gehad. Je kan je er behoorlijk ziek van voelen. De pijn is heftig en als je er midden in zit, heb je het gevoel er nooit meer uit te komen. Liefdesverdriet is geen echt ziekte maar wordt wel gezien als aandoening met de symptomen van een ziekte.

Normaal gesproken kan je enkele weken tot maanden last van luhduhvuhduh houden, maar als het niet goed verwerkt wordt, kan je er jarenlang last van houden. In dit artikel lees je hoe je liefdesverdriet het beste kan verwerken zodat je er snel vanaf bent, er niet jarenlang mee rond blijft lopen en het niet op de achtergrond aan je blijft knagen.

 

Tijd heelt alle wonden

Laten we met het slechte nieuws beginnen: het verwerken van liefdesverdriet kost tijd. Er zijn geen shortcuts die ervoor zorgen dat je er morgen al van af bent. Om je verdriet te kunnen verwerken zal de eerste periode emotioneel zijn. Het is belangrijk om je emoties niet op te kroppen, alles moet eruit. Door de confrontatie met je emoties aan te gaan zullen deze uiteindelijk sneller verwerkt zijn. Dus zoek geen uitvlucht in drank, verdovende middelen of andere zaken om weg te lopen van je gevoelens. Enkele dagen na het verbreken van de relatie zullen de scherpste randjes van het verdriet af zijn.


Foto: Tumblr/ Keroiam

 

Geef jezelf de ruimte

Als je geen afstand neemt van je ex, gaat het je niet lukken om je liefdesverdriet te verwerken. Je doet er goed aan om het contact met je ex helemaal te verbreken. In ieder geval zolang je nog last van liefdesverdriet hebt, mocht je vrienden willen blijven. Tot die tijd niet bellen, afspreken of WhatsAppen. Sinds kort is het op Facebook mogelijk om je ex tijdelijk te verbergen in je updates. Erg handig, want stel je eens voor dat je foto's van je ex voorbij ziet komen, waarop te zien is dat hij/zij zich prima zonder jou vermaakt. Dat gaat natuurlijk niet helpen. Ga in plaats daarvan leuke dingen met vrienden doen. Doe de dingen die jij leuk vindt, maar die je met je ex nooit deed omdat hij/zij daar geen zin in had. Als je tot de conclusie komt dat je je ex toch terug wilt, dan zal je dit rustig moeten aanpakken. 

Foto: Tumblr/ Max-gluteus

Praat het van je

Zoek steun bij anderen. Vrijwel iedereen heeft wel eens liefdesverdriet gehad en weet daardoor precies wat je doormaakt. Zoek steun bij de mensen met wie je het prettig vindt om te praten. Wees eerlijk tegen de mensen in je omgeving over hoe het met je gaat, verstop je gevoelens niet door te zeggen dat het goed gaat terwijl je je van binnen één brok ellende voelt.

Foto: Tumblr/ Silet-odd-moth

Word niet bitter

Een misvatting is dat je liefdesverdriet kan voorkomen door je niet teveel te hechten aan je partner. In de praktijk werkt dit niet, je wordt verliefd of niet. Door afstand tussen jou en je partner te creëren maak je de kans op een verbroken relatie alleen maar groter, leef je niet in het moment en geniet je niet volledig van je relatie. De enige manier om liefdesverdriet te voorkomen is geen relatie meer aangaan. Niet echt een optie dus... Wil je het maximale uit je leven halen, dan zul je je volledig open moeten stellen in je relatie en moeten dealen met je liefdesverdriet mocht het er op uitdraaien dat de relatie door de ander verbroken wordt. Liefdesverdriet is nu eenmaal onderdeel van het leven.

Foto: Tumblr/ Kiss-me-softly

Bron: Ondertussen.nl


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: