Zo houd jij jouw goede voornemens dit jaar wél vol

Een nieuw jaar is het perfecte moment om eens vooruit te kijken en goede voornemens te maken. Je bent natuurlijk ontzettend goed bezig geweest afgelopen jaar, maar waarschijnlijk is er nog iets wat je wel beter wilt doen. Misschien wil je wel meer naar de sportschool, of vaker je grootouders bezoeken. Misschien is het wel iets heel kleins zoals minder geld uitgeven aan snoep. Wat het ook is, goede voornemens zijn een mooi iets. Maar hoe houd je jezelf nou daadwerkelijk aan die mooie beloftes?

Geen woorden, maar daden. En daarom geven wij jou tips om in 2016 echt te doen wat je wilt doen.

1 Focus op één voornemen

Hoe minder dingen je hoeft te doen, hoe beter. Zo kun je al je motivatie op dat ene ding focussen en is de kans veel groter dat je dit het hele jaar volhoudt.

2 Maak het voornemen heel specifiek en realistisch

Goede voornemens zijn heus niet bedoeld om je complete persoon om te gooien. Dat gaat dus ook echt niet lukken. Maak een voornemen die haalbaar is en dat niet te groot is, bijvoorbeeld afvallen. In plaats van zeggen dat je wilt afvallen, pak je een specifiek doel zoals ‘drie kilo minder wegen in maart’. Dan heb je een duidelijk doel. Het is ook slim om meerdere doelen in het jaar te zetten, zo heb je altijd een nieuwe focus.

3 Zorg voor iemand die je tot verantwoording roept

Vertel je voornemen of doel aan een paar goede vrienden of familieleden die eerlijk tegen je zullen zijn en je helpen. Dan doe je het niet alleen maar voor jezelf, maar ook voor anderen. Oh, en als je geen voornemen kan bedenken, kunnen ze je daar ook mee helpen. Samen kom je er wel.

4 Geef je zelf een testperiode

Niet elk voornemen is meteen perfect. Geen zin om door te gaan met een voornemen die toch niet werkt. Geef je zelf een maandje om het te proberen, daarna kun je het altijd nog bijstellen.

5 Visualiseer je einddoel

Als je moeite hebt met gemotiveerd blijven, focus je dan op je einddoel. Denk aan wat je wilt bereiken en wat je daar van krijgt. Positief blijven kan soms moeilijk zijn bij voornemens, maar het is wat je echt nodig hebt.

6 Gewoon doen!

Nu ben je eigenlijk al gemotiveerd, daarom lees je dit. Je kan het, ook al zijn het maar kleine stapjes voor die grote push. Ga ervoor, wij geloven in je :-). 


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Ook interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: