Vakantieliefde: de voor- en de nadelen

Drie weken lang kun je geen genoeg van elkaar krijgen. Je hart klopt 3 keer sneller en je kunt je ogen niet van de ander afhouden. Het voelt zo perfect en dan …. is het ineens tijd om te gaan. ARGH!!! En nu? Houden jullie contact? Hebben jullie nu wel of niet iets? Waarom belt hij/zij niet? Moet jij nu bellen?

Vakantieliefdes zijn heerlijk en verschrikkelijk tegelijk.
Hier de belangrijkste voor- en nadelen.

Voordelen:

  • Niets is intenser dan een vakantieliefde! Geen eindeloos om elkaar heen draaien maar direct de vlam in de pan. Het bloed giert door je aderen en het voelt of je in een achtbaan zit. Dat gevoel wil je niet missen!
  • Het is helemaal niet erg dat jullie alleen voor elkaars uiterlijk gingen. De vakantieliefde verlangt geen eeuwige trouw. Een goed lijf, een verpletterende glimlach en mooi haar is voldoende
  • Omdat je niet naar school hoeft en er ook geen andere vrienden/innen of klusjes op je wachten, kun je al je tijd volledig besteden aan samen leuke dingen doen. Het is tenslotte vakantie.

Nadelen:

  • de klap na het afscheid komt hard aan. Als iets zó goed was, is het moeilijk om het los te laten. De hele reis naar huis een pak tissues weg snotteren is geen uitzondering na een heftige vakantieliefde
  • De twijfel. Was het meer dan vakantieliefde? Zouden we geen contact moeten houden? Vond hij/zij me wel echt leuk? Zal ik een appje sturen? Obsessief naar je telefoon kijken en niet weten of je boos, teleurgesteld of onverschillig moet zijn.
  • De kans dat je nooit meer iets van de ander hoort is aanwezig. Het was tenslotte een vakantieding. Maar toch voel je je dan een beetje gebruikt.

Tip!

Besef dat een vakantieliefde in alle opzichten heftiger is dan een ‘normale’ relatie. Het gaat sneller, voelt intenser en als de vakantie voorbij is, val je hard terug in de werkelijkheid. Wees hierop voorbereid. Geniet met volle teugen maar heb geen onrealistische verwachtingen voor de toekomst. Er zijn natuurlijk wel mensen die hun Grote Liefde vinden tijdens een vakantie, maar beter ga je daar niet vanuit. Net als je telefoon, blijft je hart langer heel als je er een beschermhoesje omheen doet.


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: