Pesten is nooit leuk, maar zo ga je ermee om

Veel jongeren krijgen te maken met pesten of hebben wel eens met pesten te maken gehad. Dit is vreselijk, want pesten is slecht voor je eigenwaarde en het kan de manier waarop je over jezelf denkt erg verslechteren. Maar hoe ga je met pesten en pesters om?

1. Negeer
Het klinkt afgezaagd maar het werkt echt. Wanneer je pesters niet de macht geeft om jou een slecht gevoel te geven, zullen ze beetje bij beetje afdruipen. Probeer maar eens het tegenovergestelde: als jij steeds iemand complimentjes geeft en zij negeren dit, zul je (hoogstwaarschijnlijk) ook stoppen.

 

 

bron: Giphy

 

2.Praat
Praten helpt altijd, ook als het het pesten misschien niet stopt. Met je ouders, leraren of vrienden praten kan je meer kracht en zelfvertrouwen geven in het opstaan tegen je pesters. En zo niet: praten lucht altijd op, dus lucht even je hart.

bron: Giphy

 

3.Verdedig
Zie je dat iemand gepest wordt? Zeg er iets van! Het is een kleine moeite om iemand even te laten weten dat zijn/haar gedrag echt niet oké is. En het slachtoffer zal je waarschijnlijk voor eeuwig dankbaar zijn.

bron: Giphy

 

4. Blijf bij je vrienden
Wanneer je bij een groepje staat, zijn pesters minder geneigd om je lastig te vallen dan wanneer je alleen bent. Zo voel je je waarschijnlijk ook zelfverzekerder, want samen sta je sterk!

bron: Giphy

 

5. Sta rechtop
Blijf rechtop staan, met je borst vooruit. Op deze manier laat je zien dat je niet bang bent en dat je de pesters heus wel aankunt! Als je je schouders laat hangen en krom gaat staan, word je een makkelijk doelwit. Net zoals in het dierenrijk: maak je groot, dat schrikt af.

bron: Giphy


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: