Klein geschapen

Wat zou je erger vinden: een hele kleine neus of een hele kleine piemel? De meeste jongens zullen direct kiezen voor antwoord B. De lengte van hun geslachtsorgaan houdt de gemiddelde man behoorlijk bezig, want over kleine piemels worden veel grappen gemaakt en meisjes houden er ook niet van. Toch?

Wat is klein?

Het is vooral de porno-industrie die heeft gezorgd voor de misvatting dat een man geen man is, als hij geen slurf van baby-olifantje uit zijn spijkerbroek weet te toveren. Behoorlijk frustrerend want zoveel namen als er bestaan voor de penis, zoveel verschillende soorten zijn er. Er is dus geen standaardmodel waaraan je moet voldoen om erbij te horen.

Dat gezegd hebbende zijn er natuurlijk uitschieters: hele grote of hele kleine. De grootste penis ooit gemeten was 34,5 cm en de kleinste 1 cm.
De gemiddelde penis is in stijve toestand echter ongeveer tussen de 12 en 14 cm. Toch kun je pas echt van een kleine penis spreken wanneer deze in erecte staat niet langer dan 7,5 cm is.

Gezichtsbedrog

Veel jongens hebben het gevoel dat hun geslacht te klein is, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is. Het aanzicht van boven is ook anders dan wanneer je ernaast of ervoor staat. Toch kan het gevoel ‘een kleintje te hebben’ je zelfvertrouwen een aardige knauw geven. Hierdoor vind je het bijvoorbeeld moeilijk om samen met andere jongens te douchen na het sporten of je durft geen contacten te leggen met een meisje.

Wat doe je ermee

Wat betreft dat laatste is het belangrijk om te weten dat de meeste meisjes en vrouwen hier veel minder mee bezig zijn dan je denkt. Er is een mooie uitspraak die geeft aan wat echt belangrijk is: ‘It’s not the size of the boat, it’s the motion of the ocean.’ oftewel: het maakt niet uit hoe groot hij is, als je maar weet wat je er mee doet. Een hele grote kan door een meisje zelfs als pijnlijk worden ervaren en dat wil je natuurlijk niet.
Daar komt ook bij dat seks meer is dan alleen penetratie. Wat je doet met je handen en je mond is zeker net zo belangrijk.

Naar de dokter?

Als je echt bang bent dat je piemel te klein is om naar behoren te presteren/functioneren, dan zul je hierover met een specialist moeten spreken. Dat is een stap die je misschien nogal eng vindt, maar je continu ongelukkig en onzeker voelen is ook niks.


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Ook interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: