Goede voornemens: 5 tips om ze dit jaar wél vol te houden

“In het nieuwe jaar ga ik echt beginnen met sporten!” is natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan. Jaarlijks worden er verschillende voornemens over de daken geschreeuwd. Die zijn de eerste week van het jaar nog vol te houden, maar al snel val je weer terug in je oude patroon. Wat best jammer is, want je hebt deze voornemens natuurlijk niet voor niks bedacht.

Ben je het zat om na een weekje al de handdoek in de ring te gooien? En ben je benieuwd hoe je van 2018 jouw jaar kan maken? Lees dan snel verder! Want wij hebben 5 tips om goede voornemens te maken waar je je wél aan kunt houden.

Bron: Giphy

1. Deel je voornemens met zoveel mogelijk mensen

Je omgeving kan een goede stimulans zijn om je te helpen je goede voornemens te bereiken. Zij kunnen je steunen en je op je vingers tikken zodra het niet goed gaat. Vraag duidelijk of ze je hiermee kunnen en willen helpen. Misschien zijn er mensen in je omgeving die graag hetzelfde willen als jij. Ga dan ook samen de strijd aan, zodat je een steuntje in de rug hebt. Met z’n tweetjes naar de sportschool gaan is bijvoorbeeld al makkelijker dan alleen.

2. Herinner jezelf zoveel mogelijk aan jouw goede voornemens

Een andere goede tip is om jezelf er ook zoveel mogelijk aan te blijven herinneren. Want een voornemen is één ding, maar het blijven volhouden het volgende. Plak bijvoorbeeld post-its door je hele huis waardoor je elke keer herinnerd wordt aan het goede voornemen.

3. Jezelf belonen

Gaat het goed met je goede voornemens? Beloon jezelf! Koop bijvoorbeeld iets leuks, of verwen jezelf met een dagje uit. Houd bij wanneer je met je goede voornemens bent begonnen, als je iets dan een week hebt volgehouden, kun jij jezelf weer een schouderklopje geven. Zo houd je jezelf langer gemotiveerd en is het makkelijker vol te houden.

Bron: Giphy

4. Wees niet té ambitieus

Door te hoge doelen te stellen, raak je eerst gedemotiveerd. Zorg er daarom voor dat je voornemens realistisch zijn. Wat hierbij kan helpen is het opstellen van meerdere kleinere doelen. Door deze kleinere doelen op elkaar aan te laten sluiten kun je in stapjes een groter geheel bereiken. Een miljoen euro sparen begint ook bij 1 euro. ;-)

5. Maak je doelen concreet

Maak je doelen concreet door er een bepaalde deadline aan te hangen. Is het jouw voornemen om wat aardiger te zijn voor anderen? Geef jezelf dan de opdracht om elke week iemand een complimentje te geven.

Bron: Giphy

 


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: