Bewegen en sporten

Bewegen is gezond. En dat hoeft niet altijd een zware work-out op de sportschool te zijn. Ook wandelen, traplopen en fietsen tellen mee.

Waarom is bewegen goed voor je?

Bewegen is niet alleen goed voor je gewicht, maar ook voor je uithoudingsvermogen, je weerstand en je conditie. En je zit lekkerder in je vel door alle goede hormonen die je lichaam aanmaakt tijdens het sporten.

Hoeveel beweging heb ik nodig?

Je hebt elke dag minimaal een uur 'matig intensieve inspanning' nodig. Matig intensief betekent dat je wel beweegt, maar dat je er niet heel erg moe van wordt. Dat kan bijvoorbeeld door te fietsen, wandelen, of skaten. Of gewoon door alledaagse dingen te doen, bijvoorbeeld boodschappen doen, grasmaaien, de auto wassen, of actief je kamer opruimen.

Hoe blijf ik in conditie?

Om fit te blijven, moet je twee keer per week intensief bewegen. Dat kun je al bereiken door twee fanatieke gymlessen per week op school, maar ook door aan sport te doen. Bijvoorbeeld bij een sportvereniging.

 


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]
Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: