8 tips zodat jij minder snel naar die zak chips grijpt

Het is zondag, je zit waarschijnlijk onderuit gezakt met een zak chips op je schoot naar de televisie te staren terwijl je hersenloos door je Facebook scrollt. Geen probleem, daar is zondag voor. Morgen wil je natuurlijk verder met je redelijk gezonde levensstijl. Maar het is lastig om van dat junkfood af te blijven, dat begrijpen wij ook wel. Daarom heb je hier wat tips zodat je misschien wat eerder naar de gezonde snacks grijpt.

 

1. Met kruiden en specerijen maken we snacks lekker
Dus dat kan ook gezond. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, ananas, kokosnoot en mint tijdens deze zomer. Of maak aankomende winter eens wat knoflookhummus.

Bron: Giphy

 

2. Proteïne is top
Sommige soorten snacks houden je honger langer weg dan andere. Bovendien houdt proteine je niet alleen langer tevreden, ook heeft het een thermisch effect waardoor je een klein beetje van de calorieën verbrandt die je inneemt. Helemaal mooi!

 Bron: Giphy

 

3. Goed inkopen doen is het halve werk
Het klinkt heel logisch maar wat je niet in huis hebt, kun je ook niet eten. En als je dan een keer los wil gaan, koop dan kleine pakjes in plaats van meteen een gigantische zak chips.

Bron: Giphy

 

4. Maak kleine pakketjes van je gezonde snacks
Gezond eten is niet altijd even makkelijk, dus maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk. Met kleine pakketjes die je eenvoudig mee kan nemen, kom je al een heel eind!

Bron: Giphy

 

5. Neem veel te veel mee
Als je ’s ochtends je eten voor de rest van de dag inpakt, neem dan te veel gezonde snacks mee. Het is beter om aan het einde van de dag een appel over te hebben, dan honger te hebben en een chocoladereep te kopen.

 

Bron: Giphy

 

6. Deel je keuken slim in
Zorg ervoor dat de gezonde snacks het makkelijkst bereikbaar zijn. Het liefst op ooghoogte. De ongezonde dingen verberg je achter allerlei dingen achterin de kast. Als je echt honger hebt en je hebt haast (lees: je bent lui) pak je eerder de gezonde snacks.

Bron: Giphy

7. Wissel genoeg af
Maak elke week, of elke paar weken, een andere gezonde snack. Zo hou je het natuurlijk ook wel een beetje leuk voor jezelf.

Bron: Giphy

 

8. Blijf gehydrateerd
Vaak denken we dat we honger hebben, terwijl we eigenlijk gedehydrateerd zijn. Drink daarom genoeg water. Doe er desnoods wat citroen of ander fruit bij. Zet een fles en een glas naast je op je bureau, en het gaat binnen no time op.

Bron: Giphy

 

Bron:ondertussen.nl


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: