8 funfacts over menstruatie

Elke maand weer dat gedoe met tampons en maandverband. Je zit niet lekker in je vel en hebt ontzettend veel zin om vooral in bed te blijven met een bak chocolade-ijs binnen handbereik. Voor veel vrouwen en meisjes is de menstruatie een noodzakelijk kwaad. Om het leed iets te verzachten zetten we een aantal leuke feitjes voor je op een rij.

What’s in a name

Er zijn bizar veel manieren om de menstruatie te benoemen.
Hierbij een paar voorbeelden: ongesteld zijn, opoe op bezoek, de rode vlag hangt uit, de rode zee bevaren, sharkweek, maandelijkse stonde, poesblessure, vrouwelijke lekkage, de rode duivel op bezoek hebben, lid zijn van het rode kruis, chocoladeweek, buiten gebruik zijn, een bloedserieus probleem hebben.

Over tijd

Menstruatie is de manier van het lichaam om een niet bevruchte eicel af te stoten. Als je ongesteld bent wil dat dus zeggen dat je niet zwanger bent. Dit gebeurt 1 keer in de 4 tot 5 weken. Als je niet ongesteld wordt binnen die periode noemen we dat ‘over tijd zijn’. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het betekent niet altijd dat je zwanger bent. Als je echter onbeschermde seks hebt gehad, is het handig om dat wel zo snel mogelijk even te testen.

Hoe lang?!?!

Vanaf het moment dat je begint te menstrueren in de puberteit, zal je ongeveer 38 jaar maandelijks ongesteld zijn voor het weer verdwijnt.

Eierdopje

Hoewel je soms het gevoel hebt dat je doodbloedt, verlies je in werkelijkheid meestal niet meer dan een eierdopje aan bloed per maand.

TSS

Als je tampons niet vaak genoeg verwisseld, kun je het toxische shock syndroom (TSS) krijgen. Een ernstige bacteriële ziekte waaraan je zelfs kunt overlijden. Dit is echter zeldzaam. De symptomen lijken op griep. Lees hier meer over.

Dure periode

Je ongesteldheid kost veel geld! Gedurende je leven geef je ongeveer 17.000 euro uit aan maandverband, tampons, anticonceptie, medicatie en andere vruchtbaarheidsgerelateerde artikelen

Extra sexy

Ongeveer 2 weken na je menstruatie, vindt de eisprong plaats in je lichaam. Sommige vrouwen kunnen dit voelen. Op dat moment ben je extra vruchtbaar. Onderzoek heeft aangetoont dat mannen een vrouw onbewust extra aantrekkelijk vinden tijdens haar eisprong.

Nooit meer de deur uit

Er is een website waar je een abonnement op tampons kan nemen. Ze worden dan maandelijks thuisbezorgd en hoef je ze niet meer life af te rekenen bij een kassa. (www.nooitmeerzondertampons.nl)

 


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: