5 tips die je helpen je drukke leventje tegen te gaan

Of je nou de hele dag op de bank hangt of de hele dag door bezig bent met van alles en nog wat, één ding hebben we allemaal gemeen: voor ons gevoel hebben we het enorm druk. We houden een dagtaak over aan het reageren op de Whatsappjes van onze vriendengroepen, het bekijken van alle updates op Instagram en Snapchat en het annuleren van alle uitnodigingen voor Candy Crush op Facebook. Daardoor houden we nauwelijks tijd over voor de dingen die we écht willen doen. Maar met deze tips kom je daar wél aan toe:

1. Beperk de stroom van berichten die op je af komt

Whatsapp op mute (zeker die van groepsgesprekken), voicemail uit en geen telefoontjes opnemen van onbekende nummers kunnen al een wereld van verschil maken. Kies er zelf voor wanneer je bereikbaar wilt zijn. Als iemand je écht nodig heeft, krijgt diegene je toch wel te pakken.

Beperk de stroom van berichten die op je afkomt

 

 

2. Vraag altijd om uitstel

Als verzoekjes of uitnodigingen je toch weten te bereiken, vraag dan altijd om een beetje bedenktijd. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je te snel instemt en achteraf spijt hebt? Precies. Ook al zit er haast achter, not your problem. Hadden ze maar eerder moeten zijn.

 

3. Durf ‘nee’ te zeggen

Een paar uurtjes invallen op je werk? Moet lukken. Op visite bij die saaie vrienden van je ouders? Kan wel even. Maar voordat je het weet ben je met al deze kleine dingetjes een dag verder, en ben je nog niet aan de dingen toegekomen die voor jou belangrijk zijn. ‘Nee’ zeggen is geen ramp. Als jij altijd braafjes ja knikt, maak je het jezelf alleen maar moeilijker.

 

4. Maak to-do lists zo specifiek mogelijk

Als het weer tijd is om je nasty studentenhuis schoon te maken, probeer dan zo specifiek mogelijk te zijn in wat je moet doen. Dus niet: huis opruimen, maar: vuile vaat afwassen, vuilnis buiten zetten, wc boenen etc. Omdat het allemaal kleine to do’s zijn, is de drempel om het ook echt te gaan doen een stuk minder hoog. En zo voorkom je dat je eerst een halfuur op de bank zit te niksen voordat je een keer iets uitvoert.

5. Als je ergens aan bent begonnen, maak het dan ook af :)

Onafgemaakte taken blijven maar in je hoofd zitten, en iedere keer word je er weer aan herinnerd dat er nog iets moet gebeuren. Dat geeft een opgejaagd gevoel. Dus maak dingen af. Als iets is afgerond, kun je het daarna vergeten en lekker verder gaan met je ‘iets minder drukke leventje’.


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: