Zo verminder je de sociale druk van social media

Sociale media zijn tegenwoordig niet meer uit ons leven weg te denken. En dat is vaak hartstikke leuk, want zo hoef jij je bijvoorbeeld nooit te vervelen. Maar tegelijkertijd brengt dit ook een best wel groot probleem met zich mee: mensen doen zich sneller anders (beter) voor dan dat ze in werkelijkheid zijn. Waardoor veel mensen denken dat zij het perfecte leventje leiden en hun eigen leven in vergelijking dus ontzettend saai lijkt. Terwijl dat nergens voor nodig is!

Veel mensen zijn continu bezig met hun smartphone. Even kijken hoeveel likes je Instagram-foto heeft gekregen of checken hoe vaak jouw verhaal op Snapchat al is bekeken. En als dit getal je niet bevalt, wordt de druk dus steeds groter om ervoor te zorgen dat dit hoger wordt. Waardoor de likes van social media jouw leven gaat beheren.

bron: Giphy

Zo voorkom je dat:

Zet je notificaties uit

Dit zal in het begin niet heel prettig zijn en je zult in het begin waarschijnlijk júist je telefoon willen checken, maar dat went. Het is namelijk niet zo dat je dingen echt mist, want de likes stromen vanzelf weer binnen zodra jij de app opent.

Verwijder de social media-apps

Social media zijn leuk, maar het kan je leven soms behoorlijk beïnvloeden. Als jij continu een berichtje krijgt omdat iemand je foto liket of omdat er weer iemand is die jou ergens in tagt op Facebook, blijf je aan de gang. Verwijder de apps en log gewoon in via de browser.

Lees ook: Waarom zijn we verslaafd aan social media en zijn likes tegenwoordig zo belangrijk?

Leg je telefoon buiten handbereik

Als je een klein beetje lui bent (zoals de meeste mensen stiekem wel zijn), heb je waarschijnlijk geen zin om op te staan en je telefoon te pakken om dat ding te checken. Leg hem ‘s avonds daarom buiten handbereik en je kunt de hele avond genieten van de film of serie die aanstaat.

Neem je telefoon niet mee in bed

Als je je telefoon checkt voordat je gaat slapen, en als dit het eerste is wat je wakker doet, zul je nooit echt helemaal uit kunnen rusten. Leg dat ding daarom nooit ín je bed en probeer eens een ‘ouderwetse’ wekker te gebruiken. Je zult zien dat je veel meer uitgerust wakker wordt!


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: