5 voordelen van Pokémon GO

Je moet wel onder een steen hebben geleefd (of op safari zijn geweest in een ver, ver land), als je niet weet dat Pokémon GO bestaat. Al zo’n 1,3 miljoen Nederlanders spelen het nieuwe spelletje. Maar wist je al dat je niks anders meer wil doen als je het eenmaal gedownload hebt? Of dat je er heel misschien wel een sixpack door kweekt? Eén ding is zeker: Pokémon vangen in de echte wereld wil je niet missen. Hier zijn vijf voordelen van het spelen van Pokémon GO. Alsof je nog een reden nodig had… ;)

1. Je beweegt meer!
Als je normaal gesproken gamet, kom je niet uit je luie bureaustoel. Voor Pokémon GO moet je echt de deur uit, waardoor je meer buiten bent (chill, nu het zomer is). Bovendien, als je een ei wil laten uitbroeden moet je zo’n twee tot vijf kilometer afleggen, dus als je het fanatiek speelt, beweeg je ook nog eens een stuk meer. Dit is de generatie die steeds meer online gaat bestellen, omdat ze dan niet naar een winkel hoeven en toch komen we massaal voor Pokémon van onze luie reet af… Tof toch?!

 

2. Je komt op plekken waar je nog nooit geweest bent
Om zoveel mogelijk Pokémon te vangen, loop je gerust een blokje om. Grote kans dat jij nog nooit die omweg hebt genomen! Als je echt een middagje Pokémon GO gaat spelen, zal je zeker op plekken komen waar je nog nooit geweest bent.

Misschien zit daar namelijk wel eentje die je nog niet hebt!

3. Je wordt er socialer van
In steden kan je wel tientallen mensen op één plek Pokémon GO zien spelen. Vaak komt er dan een gesprek: ‘Voor welk team ben jij?’ Je hebt natuurlijk altijd wat om over te praten. ;) Grote kans dat er vriendschappen (of misschien wel relaties!) ontstaan als je elkaar elke keer maar weer tegenkomt.


4.Pokémon GO helpt depressieve mensen
Het spelletje is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor de mentale gezondheid van sommige mensen. Eigenlijk om de redenen die hierboven beschreven staan. Depressieve mensen hebben een reden om de deur uit te gaan en een gesprek aan te knopen.

5.De game maakt gebruik van augmented reality technieken
Dat is awesome, want daardoor kun je Pokémon ‘in het echt’ tegenkomen! Oké, het idee van augmented reality is niet nieuw. Er zijn al andere smartphone apps die van deze techniek gebruik maken. Máár… mensen waren daar tot nu toe te lui voor. Omdat Pokémon GO ons meeneemt naar onze kindertijd en de nodige nostalgie oplevert, gaan mensen nu wel echt naar buiten.

Tip: als je Pokémon GO nog niet gedownload hebt en met een Pikachu wil beginnen, dan kan dat! Als je net begint heb je de keuze uit drie Pokémon, loop net zo lang van die Pokémon weg, tot er eentje bij verschijnt. Dat is dan Pikachu!

 

 

 


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: