Zo overleef je Kerst met je ouders

Kerst met je ouders is nog iets minder erg dan Kerst met je schoonouders, maar het is alsnog een hele opgave. Je moeder die vraagt of je je bordje in de vaatwasser zet, je vader die naar je vriendin vraagt en je irritante broertje die gewoon irritant doet. Maar goed het is Kerst dus hoppa, tover die lach op je gezicht. En dat gaat misschien iets gemakkelijker als je de volgende dingen in gedachte houdt:

1) Als je moeder broodjes voor je wil smeren, laat haar dat lekker doen joh. Je kunt het makkelijk zelf, maar zij vindt dat fijn. Zo zijn moeders.

2) Je broertje zal nét het laatste stukje vlees voor je neus wegkapen. Breath in, breath out, hij moet er nog van groeien. ;-)

3) Als er over schoolcijfers wordt gepraat, neem dan een tactische plaspauze. Werkt altijd.

4) Wanneer je terugkomt, begin over een potentieel vriendje/vriendinnetje. Ook dat werkt altijd en leidt de aandacht af.

5) Neem wat vakantiefoto’s mee. Ouders (ooms, tantes, opa’s en oma’s trouwens ook) houden van vakantiefoto’s dus je hebt zo weer een uur gevuld. Maak van tevoren wel even een selectie die toonbaar is.

6) Wanneer je moeder je een Tupperware bakje aanbiedt met left-overs van het kerstdiner, PAK DIT MET BEIDE HANDEN AAN. Je bent waarschijnlijk een skeere student die de komende tijd geen fatsoenlijke maaltijd binnenkrijgt, dus proef de liefde van je moeder.

7) Over liefde gesproken, geef je ouders een hele dikke pakkerd als je weg gaat. Misschien zit je de komende maand wel weer opgesloten op school om te studeren of ben je te druk met je potentiele vriend(in). Geniet even van het moment met je ouders nu het kan. 


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Ook interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: