Kerstmis; oftewel verplicht gezellig doen

Tante Corry komt binnen en gilt: “Kind, wat ben je groot geworden!!”, terwijl oom Theo je een cadeautje in handen duwt en zegt: “Voor jou. Kun je lekker mee spelen”. Stomverbaasd kijk je naar het radiografisch bestuurbare autootje in je handen. Is het de bedoeling dat je hier nu serieus mee over de vloer van de woonkamer gaat racen om te laten zien hoe blij je er mee bent?

De tijd dat je om half zeven naast je bed stond om in je schoen te kijken en er niks fijners was dan een kerstkransje uit de boom mogen pakken, is voorbij. Al dat gedoe rond de feestdagen voelt inmiddels als een grote verplichting om gezellig te doen terwijl je liever op je kamer zou gamen, YouTube-filmpjes kijken of met je vrienden chatten.

Helaas zul je er toch echt aan moeten geloven. Daarom zetten we even een paar punten onder elkaar die het hopelijk wat makkelijker maken.

Tradities

Van oorsprong is de mens een sociaal dier dat in groepen leeft. Om die groepen leefbaar te houden ontstonden regels en tradities. Wanneer iedereen zich aan de regels hield en deelnam aan de tradities, bleven de banden sterk en dat maakte de kans om te overleven een stuk groter. Een familie is zo’n groep. Jullie tradities verbinden jullie aan elkaar en maken jullie sterker. Leuk of niet, je hebt maar één familie en het is fijn om daarbij betrokken te worden.

Herinneringen

Wat is jouw leukste herinnering aan kerst? Waar was dat en wie was erbij? Je herinneringen bepalen voor een groot deel wie je bent. De sfeer van de herinnering (leuk, eng, gezellig of saai) bepaalt hoe je aankijkt tegen soortgelijke situaties in de toekomst. Beter probeer je er dus het beste van te maken om zowel je eigen herinneringen, als die van de anderen niet te beïnvloeden met chagrijnig puberaal gedoe. Daar wordt namelijk niemand vrolijk van.

Onderste uit de kan

Zie je het écht niet zitten? Denk dan maar gewoon aan het feit dat hoe aardiger mensen je vinden, hoe meer moeite ze voor je doen wat betreft cadeau’s. Vertel je ouders en de rest van je familie dus enthousiast over je liefde voor gamen en hoe ontzettend je baalt dat je geen goede microfoon hebt voor je camera terwijl je een beroemde YouTuber probeert te worden. Met een beetje inzet is de kans groot dat je volgende keer eindelijk Black Ops 4 onder de boom vindt.


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: