De do’s en don’t’s van een festival: simpele festivaletiquette

Deze man stond keihard te chillen op Jera on Air. Supervet natuurlijk, maar naast ons op de camping stond een grote groep Duitsers. Een luidruchtige, onaangename groep oosterburen die mij van mijn slaap en mijn geestelijke gezondheid beroofde. Toen realiseerde ik me eigenlijk pas hoe ontzettend belangrijk festivaletiquette is. Want als je een beetje rekening met elkaar houdt, wordt het feestje nog feestelijker.

Daarom hier wat do’s en don’t’s zodat jij niet zo wordt als die Duitsers.

Don’t: overal je troep neergooien

Do: een vuilniszak pakken en daar gewoon alles ingooien

Het is zwaar irritant als je allerlei rotzooi moet ontwijken om überhaupt ergens te komen. Bovendien is het kut om op te ruimen voor al die lieve vrijwilligers die je weekend mogelijk maken. Kleine moeite om even gewoon in een vuilniszak te doen in plaats van op een willekeurige plek te gooien.

Bron: Giphy

Don’t: om 7 uur ’s ochtends beginnen met muziek blazen
Do: de rest van de dag muziek draaien

Uiteindelijk ben je er voor muziek, dus muziek draaien op de camping is chill. Maar niet om 7 uur ’s ochtends, want dan is iedereen helemaal naar de ziekte omdat je pas om 4/5 uur kapot in je tentje ligt. Geef ons die paar uurtjes slaap zodat we er weer tegenaan kunnen.

 

Bron: Giphy

Don’t: tentjes molesteren
Do: elkaars spullen respecteren

Hoe dronken je ook bent, het is nooit oké om op andermans tenten te vallen, iets er vanaf te pakken of wat dan ook. Laat andermans spullen gewoon met rust, oké?

Bron: Giphy

Don’t: verwend doen
Do: aardig doen tegen vrijwilligers

Zoals ik al eerder zei, die mensen maken je weekend mogelijk. Doe dus gewoon megavriendelijk voor die mensen, zo vriendelijk dat het bijna eng wordt. Dat is leuker voor hen, leuker voor jou en leuker voor iedereen.

Bron: Giphy

Don’t: gierig doen
Do: delen met anderen

Op een festival maak je een hoop nieuwe vrienden. En de makkelijkste manier is om langslopend volk om 3 uur ’s nachts een koekje aanbieden. Trust me. Sharing is caring.

Bron: Giphy

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen te bedenken, maar de vuistregel is: wees gewoon chill. Dan kom je al een heel eind. Maar eigenlijk wist je dat al wel natuurlijk ;-).

Bron: ondertussen.nl


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: