7 Leuke dingen voor jou en je vrienden tijdens de kerstvakantie

In de kerstvakantie doe je meestal de standaard dingen: een beetje chillen op de bank, een keer schaatsen, een hapje eten bij familie of langs bij je oma. Allemaal prima, maar eigenlijk kun je veel meer uit je vakantie halen! Om je hier een beetje mee te helpen, hebben wij een lijstje samengesteld met leuke dingen die je kunt doen tijdens de kerstvakantie.

1. Organiseer een etentje

Plan met je vriendengroep een avondje in waarop jullie met z’n allen bij iemand thuis gaan eten. Spreek af dat iedereen een gerechtje en wat te drinken meeneemt, zodat er genoeg is en de kosten ongeveer eerlijk verdeeld zijn. De restjes worden natuurlijk ook weer eerlijk verdeeld. ;)

Etentje met vrienden

Foto Instagram/ Alyssa.lenore

2. Kroegentocht

Als je liever wat later op de avond af wilt spreken, kun je ook een kerstborrel organiseren. Spreek bij iemand thuis af voor een eerste drankje, en ga daarna op kroegentocht door eigen stad. Ga dan vooral naar plekken waar jullie nooit komen of zelfs nooit zijn geweest.

kroegentocht

Foto Tumblr/ Layfishlayer

3. Maak een trip door Nederland

Tijdens de kerstvakantie kun je gewoon gebruik blijven maken van je OV studentenkaart, dus waarom zou je niet eens andere steden gaan verkennen? Of een bezoekje brengen aan die vriend(in) die naar de andere kant van het land is verhuisd? Om het echt goedkoop te houden, smeer je thuis wat bammetjes en neem je een flesje drinken mee voor onderweg.

Trip door nederland

Foto Tumblr/ Vullpeculla

4. Amsterdam Light Festival

Als je dan toch je eigen land gaat verkennen, plan dan een tripje naar Amsterdam in voor het Amsterdam Light Festival. Dit is een jaarlijks festival waarbij de grachten van Amsterdam verlicht worden met kunstwerken. Leuk om de route te lopen! Het festival begint op 28 november en eindigt op 17 januari en is helemaal gratis. Het thema van dit jaar is vriendschap, dus neem je vrienden mee. ;-)

Amsterdam Light Festival

Foto Tumblr/ Marjolein44

5. Glazen Huis in Heerlen (Serious Request)

Of ga naar Heerlen, waar het Glazen Huis van 18 t/m 24 december staat. Dit is een jaarlijkse actie van radiozender 3FM om geld in te zamelen voor projecten van Het Rode Kruis. Hiervoor sluiten drie dj’s zich in een Glazen Huis op en eten deze periode niet. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht verzoeknummertjes, die je kunt aanvragen bij het geven van een donatie. Heerlen ligt misschien niet om de hoek maar hey: het is vakantie én je kunt gratis reizen, dus why not?!

Glazen huis

Foto Tumblr/ Flyingtothelesbianrain

6. Boarden

Een skivakantie is nogal duur, maar dat hoeft niet te betekenen dat je helemaal niet kunt gaan skiën of snowboarden. Tijdens de kerstvakantie kun je een dagje naar Snowworld of Snowplanet, waar je 1, 2, 4 of 8 uur van de pisten gebruik kan maken.

Snoawboarden

Foto Tumblr/ Fykse

7. Avondje thuis

Een avondje thuis hoeft niet saai te zijn! Je kunt met zijn allen een filmmarathon  houden, bijvoorbeeld van Star Wars om je voor te bereiden op de nieuwste film (woensdag 16 december!). Tover de woonkamer om tot een slaapparadijs en zorg voor lekkere snacks en warme choco. Ook kun je een spelletjesavond organiseren! Rummikub, Monopoly en Stratego waren echt niet alleen vroeger leuk. Toch te ouderwets? Dan is UNO, Cards Against Humanity of het Ik Hou van Holland bordspel misschien wel wat voor jou.

Spelletjesavond

Foto Tumblr/ Veuveclicquote

Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Ook interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: