6 tips om je wintersportvakantie geen fortuin te laten kosten

Wintersport vind ik persoonlijk de leukste vakantie van het jaar. Lekker ontbijten en dan om 10 uur de piste op. Heerlijk die frisse lucht in je neus, je board onder gebonden en heel de dag van die berg af glijden, om vervolgens rond een uurtje of 16:00 uur linea recta door te gaan naar de après-ski. Allemaal fantastisch natuurlijk, maar deze vakanties zijn nooit de goedkoopste, waardoor het saldo op je rekening sneller daalt dan dat jij van die berg af kan komen. Met deze tips hou je nog wel een berg geld over:

1. Leen zo veel mogelijk spullen van vrienden
Het huren van ski’s of een snowboard kost al gauw 80 euro per week, lenen scheelt dus een hoop geld. Een jas of broek kun je ook altijd lenen en er nog elegant uitzien op de latten.

Bron: Giphy.com

2. Smeer boterhammen voor op de piste
Voor een lunch op de piste betaal je vaak de hoofdprijs. Het scheelt je enorm veel geld als je zelf wat meeneemt.

Bron: Giphy.com

3. Sla van tevoren boodschappen in
Of je het nu doet in Nederland of in een grote supermarkt in het buitenland maakt niet zo veel verschil. Maar de kleinere supermarkten in de ski-gebieden zijn vaak een stuk duurder dan je gewend bent.

 Bron: Giphy.com

4. Neem een rugzak met een geheim vakje mee
Als je naar de après-ski gaat kun je hier bier in verstoppen. Dat is al gauw drie tot tien keer goedkoper dan aan de bar bier kopen. In dit vakje vinden de uitsmijters je alcohol vaak niet.

Bron: vladdodan.ro

5. Kook zelf in het appartement
Het is enorm gezellig om na een dag sneeuwplezier de afdalingen te bespreken in het appartement. Onder het genot van een goed warm bord eten. Het is bovendien een stuk goedkoper dan de restaurants.

Giphy.com

6. Wil je toch buiten de deur eten? Eet dan bij de plaatselijke restaurants
Als je eet waar de locals ook eten, hoef je niet de toeristische hoofdprijs te betalen. Vaak is het ook nog erg leuk de bevolking te leren kennen.

Bron: Giphy.com

Bron: ondertussen.nl


Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: