5 dingen die we vroeger allemaal deden rond Sinterklaas

Sinterklaas, wie kent ‘m niet? Allemaal zijn we opgegroeid met de man met de lange baard en de rode mijter die ons leven in november en december net even wat leuker maakte. Inmiddels weten we natuurlijk allemaal dat Sinterklaas niet is wie hij zegt dat hij is, maar toch willen we allemaal het liefst nog geloven in de goede Sint. Want niets is leuker dan op de bank de optocht kijken met een bak pepernoten, en iedere dag vol overtuiging sinterklaasliedjes zingen in de hoop dat de pieten ’s nachts langs komen. De volgende nostalgische gevoelens ken jij ook:

 1. Als Sinterklaas in het land was, hield jij je gedeisd

  Problemen maken was wel  het laatste wat je je kon veroorloven als de Sint in Nederland was aangekomen. De luisterpieten waren werkelijk overal, dus alles wat jij deed of zei kon rechtstreeks doorgegeven worden aan Sinterklaas. De tafel dekken, stofzuigen en de vaatwasser uitruimen deed jij opeens met álle liefde voor moeders.
  Sinterklaas
 2. Je had een dagtaak aan het uitknippen van plaatjes voor je verlanglijstje

  Als die dikke boeken van alle speelgoedwinkels weer op je deurmat vielen, kon jij dagen vooruit met het samenstellen van je verlanglijstje. Uitknippen en daarna met een grote kwak lijm op je verlanglijstje plakken. Ook al riepen jouw ouders dat Sinterklaas al die cadeautjes niet kon kopen, was je werkelijk niet te stoppen.
  you're obsessed
 3. Elk jaar had Sinterklaas onderweg naar Nederland een probleem, en elk jaar trapte jij er weer in

  Als het geen technisch probleem was met pakjesboot 13, dan was het wel weer een piet die vergeten was om de cadeautjes in te laden. En toch zat jij heel trouw om 12.00 uur klaar voor de televisie, om vervolgens nog een uur lang te wachten op het moment dat de boot echt aankwam. Maar het gevoel dat je had als hij er eindelijk was, is onbeschrijflijk.
 4. Je voelde je heel wat met je pakje chocoladesigaretten

  Lekker samen met je vrienden ‘roken’, geweldig was dat.
 5. De dag voor pakjesavond kon jij bijna niet slapen

  De dag voor je verjaardag had je wel eens moeite met in slaap vallen, maar pakjesavond sloeg echt alles. Niks was spannender dan de dag dat de pieten bij jou cadeautjes kwamen brengen. Het begint al gelijk weer te kriebelen als je denkt aan dat moment dat er werd aangebeld of keihard op de ramen werd gebonsd.

Reacties


Er zijn nog geen reacties in deze discussie

Laat een reactie achter

De reactie kan niet leeg zijn
Ondersteunde BBCode: [b]vet[/b], [i]cursief[/i], [u]onderstreept[/u], [url=http://my-link.com]link[/url], [post]123[/post]Ook interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: